Alla inlägg den 28 februari 2008

Av John Petersèn - 28 februari 2008 20:43

Frid på er kära vänner. För några år sedan var David Wilkerson här och talade i Filadelfiakyrkan i Stockholm. Han sa att han hade fått ett budskap från Gud till de kristna i Sverige.
Budskapet var att Gud tyckte att den svenska kristenheten hade drabbats av likgiltighet. Om ni inte vet vem David Wilkerson är så kan ni se det filmatiserade vittnesbördet om hur David fick till uppgift av Gud att befria ungdomar i New York från drogmissbruk. här.
David Wilkerson förutsade det som hände den 11 september 2001 och ni kan läsa om det när ni trycker på länken. Själv kan jag se att det finns ett slags trötthet eller tröghet i den egna församlingen och även vissa andras att med de nådegåvor som Herren gett oss "gå ut i hela världen och gör alla folk till lärjungar". En känd kristen sa en gång för några år sedan att: "vi kan inte sitta i våra bönekapell och odla vår egen andlighet, vi måste gå ut och sprida det glada budskapet!"
Reinhart Bonke förkunnade på Nyhemkonferensen 2005 och menade att det var ingen svårighet att få hela Sveriges befolkning till att göra Jesus till Herre i sina liv. Han menade att evangelisationen har inte ett utan två ben: be och predika, be och predika, be och predika och till sist be och predika. Sedan så har jag ju upptäckt att jag vinner ingen till Jesus, om jag inte har hjärtat med i det jag gör, vilket betyder att om ni som läser detta inlägg med tålamod och ett öppet sinne, har hjärtat med er utan att era handlingar styrs av självrättfärdighet, stolthet, av människofruktan eller annat av det som Paulus kallar för köttet, så är det meningslöst. Jag har nog nämnt det vid ett tidigare tillfälle, att det inte är ett tillfälle att av de nådegåvor med mera som vi får genom dopet i Helig Ande, som står i det första Korintierbrevet kapitel tolv och fjorton, att just kapitel trettons budskap är att allt det vi gör som inte görs av kärlek, är meningslöst. Ni kan ta del av kapitel tretton här.

Jag hörde en tragikomisk händelse om en kristen man som var på sitt arbetes sista dag, utan att ha berättat för sin närmaste arbetskompis om sin tro. Men när de båda kamraterna stod i omklädesrummet efter arbetet, så dristade den kristne mannen sig till att fråga:"Har inte du märkt att det är något speciellt med mig?
Kompisen funderade en stund, men sa sedan med eftertänksamhet: "Jo, du är väl vegetarian! Vi som är kristna måste leva även på vardagarna och uti allt som har med vår verklighet att göra, så att vi på det sätt som Jesus har gett oss som redskap att vara vittnen för de människor vi möter. Men om detta inte kan ske med hjärtat och av den kraft som Jesu offer gjorde av kärlek till oss vill kalla oss kristna, så är vi bara som det står i den första versen i det trettonde kapitlet i första Korintierbrevet: "Om jag talar alla språk, både i himlen och på jorden, men inte har kärlek till andra människor, så är jag med mina tomma ord bara en pratmakare som för oväsen."

Till sist: en uppmaning i form av en sång av Urban Ringbäck: Att tjäna Dig

Att mista det är att vinna att bli fattig är att bli rik
Det som ingenting kostar, kostar allt det är tjänandets svåra logik.
Du förlorade allt den dagen.Han sa: ”Kom” och du svarade: ”Ja”
Du förstod den gudomliga lagen när du böjde dig ned och sa:

Att tjäna Dig är min vilja
att få höra Din röst min bön
Att vittna om Dig mitt uppdrag
att möta Dig blir min lön
Jesus det liv jag äger
ger jag nu åt Dig
Det är ändå så lite
mot vad Du gjort för mig

Kallad av Gud att tjäna under kärlekens tvingande krav
Fann du en verklig frihet som en Kristi Jesu slav
Du bad om kraft mot striden du bad om hjälp och råd
Och du lärde dig med tiden att få tjäna är bara nåd

Att tjäna Dig....

Immanuel

Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<<
Februari 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards